Australsk fårehund – en kommende motehund?
Få inspirasjon til din hobby og fritid

Australsk fårehund – en kommende motehund?

hund

hund

Jeg fortsetter like godt å blogge om det som opptar meg for tiden. Akkurat nå synes jeg det er spennende å lære om den australske fårehunden. Dette er tydeligvis en lite kjent rase i Norge enda, for da jeg forsøkte å finne valpekull og tilhørende priser, så måtte jeg lete lenge og vel på internett.

 hund2 

Dette er faktisk en gammel amerikansk hunderase. Den har sitt navn fra Australia på grunn av at australske bønder tok med seg de første eksemplarene til Amerika. Deretter ble denne aktive fårehunden renavlet på amerikanske rancher i flere hundre år, og i dag er dette en anerkjent rasehund. Likevel, den er absolutt ikke så kjent som f.eks. Border Collie. Disse to rasene ligner hverandre på mange måter, både når det gjelder pels, farger, aktivitetsnivå og størrelse. Men de må ikke forveksles. Den australske fårehunden skal ha tykkere pelsvekst, en mer bamselignende hodeform og av natur er den mye mer vakthund. Grunnen til dette er at den hadde som arbeid å gjete krøtter og passe ranchen på samme tid. Man ser derfor i senere tid at den har gode vaktinstinkter, men uten å være agressiv.

Det er også en tendens til å avle på større individer, og mange eksemplarer kan komme til å ligne på Berner Sennenhund. Uansett, den australske fårehunden er en rase for seg selv, den er bare litt mindre kjent utenfor sitt eget land. Nå virker det som om den holder på å gjøre sitt inntog i Europa, og den er også blitt populær for sin skjønnhet i utstillingsringen. Med sine utrolige fargekombinasjoner og ofte knallblå eller gule øyne, vekker den oppsikt.

valper

Vær imidlertid obs på at dette ikke er en hund for alle. Den er herlig som familiehund, og vokter barna dine med sitt intelligente blikk. Men den har tendenser til å bjeffe en del, samt at den trenger mye stimuli. Spesielt som valp kan den komme til å ødelegge en del ting om man ikke passer på. En så aktiv og intelligent hund egner seg nok best der den har mye plass å boltre seg på, og kan gjerne brukes som arbeidshund eller hund i stallen. De vinner ofte konkurranser innen agility og dressur, så her har man mye å jobbe med.