Bli en eventyrer!
Få inspirasjon til din hobby og fritid

Bli en eventyrer!

ekspedisjon

historie

Å være med i speideren kan føre til litt av hvert. Du kan faktisk få inspirasjon til å bli en ekte eventyrer! Kanskje er du et av mange barn som har drømt om å dra på spennende ekspedisjoner som voksen, til fremmede steder der ingen før har satt sin fot? Redaktøren Kirvil Kaasa for bladet Speideren sier det så fint; «Alle som vil oppleve noe nytt, som er nysgjerrige og som liker å lære nye, morsomme ting kan være eventyrere.» I dette bladet skrives det for tiden mye om akkurat det å bli en liten eventyrer.

ekspedisjon

Dette betyr at du allerede som ung speider kan begynne å trene deg opp til de store ekspedisjonene du så lenge har drømt om å gjennomføre. Det er gjerne lurt å starte i det små, så hvorfor ikke dra på overnattingsturer i nærområdet, på steder du aldri før har besøkt? Ta en nærmere titt på det som skjer i naturen rundt deg, bestig et lite berg eller fjell og kos deg om kvelden foran leirbålet. Slike små eventyr kan være starten til noe større.

Snakk i tillegg med foreldrene dine. Forklar dem at alle disse små ekspedisjonene er noe du gjør for å forberede deg på å oppfylle drømmene dine. Kanskje blir de så imponerte at de faktisk tar deg med til et enda mer spennende sted? Du kan jo forsøke å nevne Svalbard eller Færøyene i samme samtale… Eller heller du mer til sol og varme? Da kan du jo nevne kenguruene i Australia eller en øde øy i Stillehavet. For det er jo gjerne slik at foreldre drømmer om å oppfylle sine barns drømmer, så hvem vet? Kanskje sitter du på flyet over Atlanteren før du vet ordet av det, på vei mot din aller første store ekspedisjon?

sea

Jeg kjenner personlig ei jente som faktisk lever av fotografering og det å ta med folk på ekspedisjoner til ukjente steder. Hun lever et ekstremt liv med fjellklatring og vulkanbesøk, men jeg er sikker på at hun elsker jobben sin! Så ikke glem å ta med fotoapparatet på turene dine, det er smart å dokumentere det du får øye på underveis.

Lykke til med alle nye oppdagelser og eventyr!