De beste fjellturene
Få inspirasjon til din hobby og fritid

De beste fjellturene

turhund

Aosta 

Sommeren er den perfekte tiden til å foreta seg lengre fjellturer. Kanskje har du lyst til å oppleve nye plasser, samtidig som du blir brun og kommer i bedre form? Det finnes et hav av muligheter, både her hjemme og i utlandet.

I Norge har vi som kjent mange fjell og flotte turstier. Om man ønsker å utforske den norske fjellheimen samtidig som man bruker lite penger, så kan DNT være løsningen. Hos Den Norske Turistforening kan du skaffe deg en nøkkel for en billig penge, og deretter gå fra hytte til hytte, så lenge og langt du måtte ønske.  Du trenger heller ikke mye bagasje på ryggen, for inne på hyttene finner du både matvarer og utstyr til overnattingen. Du betaler kun for det du bruker, og noen hytter har servering i tillegg.

cabin

Om du liker høye fjell, så kan kanskje de italienske alper være tingen? De er lette å nå, for både SAS og Norwegian flyr direkte til Milano eller andre nærliggende byer. Her kan du skaffe deg en turguide, eller bli med på gruppeturer. Oppe i alpene kan du få øye på både fjellbukker og andre dyr, samt finne unike fjellblomster i mange farger.

Dersom du foretrekker Norge, så kan jeg foreslå Lofoten som utgangspunkt. Her kan du foreta mange toppturer, for fjellene er bratte, men det er lett å nå toppen på innen rimelig tid. Les mer her om et firma som kan ta deg med på toppturer i Lofoten. Dette er ikke bare et sommerparadis, men også et eldorado for skigåere om vinteren.

Sunnmørsalpene er et annet tips, der du får oppleve både fjord og fjell på samme tid. Her kan du lese mer. Møre og Romsdal har mange høye fjell og turisthytter. Her kan du planlegge mange lengre turer med innlagte topper på ruten. Du kan dessuten bestige fjell der du ser rett ned i havet, noe som gir et ekstra pust til turen. Visste du at like ved byen Kristiansund ligger øya Tustna? Der finner du høye fjell med flott havutsikt. Dersom du samtidig ønsker å oppleve en kontrast, kan du besøke naboøya Smøla, som faktisk er flat som en pannekake!