Finansier hobbyen din – 3 gode råd
Få inspirasjon til din hobby og fritid

Finansier hobbyen din – 3 gode råd

Finansier hobbyen din – 3 gode råd

Det er sunt å ha en hobby. Man får koblet av fra hverdagens stress, uansett om det dreier seg om golf eller modellfly. Alle burde ha en hobby, og det finnes mange hobbyer som nesten ikke koster noen penger i det hele tatt. Hvis du for eksempel liker å pusle i hagen så koster det som regel mindre enn hvis du for eksempel er hobbyfotograf eller interessert i hester. I hvert fall hvis du er veldig opptatt av hobbyen din, og hele tiden vil ha det beste utstyret eller det beste utstyret for deg og din hest. Noen hobbyer krever simpelthen en større finansiering enn andre. Her følger noen gode råd til hvordan du kan få finansiert hobbyen din, slik at du ikke behøver å bekymre deg over om du er i stand til å fortsette og dyrke interessene dine.

Finn et billig forbrukslån

Hvis du er amatørfotograf eller hesteinteressert så kommer man noen ganger over et tilbud man ikke kan si nei til. Kanskje det er en spesiell linse som plutselig er på tilbud og som du alltid har siklet etter. Eller kanskje du får et tilbud om å overta en hest. Desperasjonen oppstår hvis man ikke har pengene akkurat der og da. Kanskje tilbudet kommer på slutten av måneden eller man akkurat har brukt pengene på en ny oppvaskmaskin. Hvis man vet at det kommer penger inn på kontoen snart så kan det være smart å søke om et lån på dagen.

Ex. nominell rente fra 6,39 % til 21,95 %. Effektiv rente fra 6,81 % til 24,4 %. Eff. rente 13,2 %, 150.000 o/10 år, kostnad: 112.573, totalt: 262.573.

Søk om refinansiering

Det skal sies klart og tydelig at en refinansiering ikke betyr at du plutselig får flere penger. Det betyr bare at du må betale mindre i renter og gebyrer. Hvis du har flere forskjellige lån så kan det være smart å søke om en refinansiering. Refinansiering betyr kort fortalt at du opptar et nytt lån for å betale dine andre lån. De ulike lånene blir dermed samlet til ett lån, og du slipper flere månedlige gebyrer og administrasjonsgebyrer. Og hvis du bruker en sammenligningstjeneste, som for eksempel Moneybanker, så kan du sannsynligvis også få en lavere rente enn det du har på de aktuelle lånene du vil samle til ett. En refinansiering er sunt for din økonomi og er derfor en god måte å hjelpe til med finansieringen av hobbyen din, siden du får færre utgifter.

Bruk en sammenligningstjeneste når du søker om lån

Det er utrolig mange utbydere på nettet som kan hjelpe deg med et lån. Hvis ikke banken eller familien kan hjelpe, så er disse långiverne din eneste mulighet til å få et lån.

Det kan nesten virke som en umulig oppgave å begynne og lete etter det beste og billigste forbrukslånet på nettet. Derfor burde du benytte deg av en sammenligningstjeneste som Moneybanker. Her sender du kun én søknad av sted og får svar fra flere forskjellige utbydere. Deretter kan du se nærmere på de tilbudene du får presentert, før du eventuelt underskriver på en låneavtale.

Når du skal vurdere hvilket lånetilbud som er det beste for deg, er det viktig at du for det første kikker på den effektive renten. Det er dette tallet som best indikerer hvor dyrt eller billig lånet er.

I tillegg skal du huske å få tilsendt selve tilbudet. Den effektive renten kan nemlig ikke helt defineres før den står svart på hvitt i de endelige papirene fra låneutbyderen.

Og husk å søke mange forskjellige steder. Det er fullstendig uforpliktende å samle inn tilbud, og du forplikter deg først til lånet når du underskriver på låneavtalen.