Finn en hobby for å stresse ned
Få inspirasjon til din hobby og fritid

Finn en hobby for å stresse ned

Depositphotos_69203227_m-2015 (1)

De fleste av oss har ganske stressende hverdager, men en hobby kan hjelpe deg med å få blodtrykket ned, og humøret opp.
De fleste av oss opplever det som kalles stress. Et begrep den ungarsk-kanadiske legen Hans Selye begynte å bruke. Han var en av pionerene innen forskningen på stress og på innvirkningen den har på oss.
Og etter han har dette med stress bare fått større og større betydning innen medisinen.
Kort sagt blir vi syke og deprimerte av stress, så det viktige er å prøve å unngå det.

Hobby mot stress

Men hvordan unngår vi stress når vi skal sjonglere karrierer, familie og barn samt flere og flere fritidsaktiviteter som kanskje er på grensen til det vi kan kalle et yrke – for eksempel med verv innen foreninger, etc.
Et av svarene som forskerne har er at flere burde begynne med en hobby.
Og forskningen viser at en hvilken som helst hobby kan hjelpe, så lenge en unngår aktiviteter som minner for mye om jobb. Det ideelle er en hobby du kan utføre alene, i ledige stunder.

Mange muligheter

Og det finnes jo mange muligheter. Du er kanskje en av dem som ikke har så mye erfaring med hobbyer. Eller kanskje du ikke har sett verdien av å ha en. Men dersom legen din samtidig ber deg holde et øye med blodtrykket eller stressnivået, ja da er det kanskje på tide å finne en?
Og det finnes jo mange muligheter.
Prøv å tenke helt nytt på konseptet «hobby», og test ut ting du vanligvis ikke en gang ville drømt om. For et par år siden var fargeleggingsbøker for voksne svært populære. Men hvem skulle vel trodd at voksne mennesker ville ønske å sette seg ned med en fargeleggingsbok?
Det finnes mange andre muligheter som modellbygging, strikking og sying, snekring samt dyrking av planter.

Bingo og spill

Mange liker også dette med spill. Og med et spill som bingo kommer jo det sosiale elementet inn i bildet. Bingo er egentlig en perfekt hobby, for det krever ikke at du bruker så mye tankekraft. Så der har du avspenning med en gang.
Bingoguiden.net er en god guide som vil gi deg tips om spill på nettet. Ikke bare bingo, selv om det finnes mange gode bingomuligheter.
Og nettet selv er jo også en god kilde for hobbyer. Og for tips om hobbyer.

Finn inspirasjon på nettet

Om du trenger inspirasjon for å finne deg en hobby skal du derfor bruke nettet mer aktivt. Der vi du finne en rekke tips. Og ofte gode guider som kan få deg i gang med en ny, spennende hobby.
Det er viktig at du tar vare på deg selv innimellom all jobbingen samt de daglige utfordringene med familie.
Skaff deg en hobby du også. Og velg gjerne en hobby du trodde du overhodet ikke hadde interesse for. Plutselig vil det vise seg at det kanskje var midt i blinken.
Legen din vil takke deg!