Fjellklatring
Få inspirasjon til din hobby og fritid

Fjellklatring

klatring

Jeg har valgt å se nærmere på en typisk aktivitet innen friluftsliv, altså fjellklatring. På sidene til fjellklatring.no eller vistinorway.com finner man mye informasjon om emnet.

climb1

Fjellklatring kan deles inn i flere stiler, altså den typiske tindebestigelsen, isklatring eller buldring. Om man ikke føler for å begynne rett på et fjell, så finnes det ulike klatreparker eller steder for innendørsklatring. Ønsker du for eksempel å kombinere klatring med flott utsikt, ja da er klatring på fjelltoppene i Lofoten et godt tips.

isklatring

Buldring passer for deg som har litt høydeskrekk, men øsker å komme i gang med klatring. Det er klatring uten tau på lave høyder, gjerne på store steiner. Man klatrer altså bortover og ikke oppover.

buldring

Det kan være lurt å starte med innendørsklatring. Finn et treningssenter med instruktør og klatrevegg, så er du allerede godt i gang! Husk å alltid klatre sammen med instruktør eller andre erfarne klatrere i starten, slik at disse kan sikre deg. Riktig og sikkert utstyr er et must, samt allerede opplagte klatreløyper. Disse har allerede kroker festet i berget, slik at du slipper å risikere å feste krokene feil.

Har du ikke tilgang til et berg med sikringer i, så benytt deg av et toppfeste. Dette kan for eksempel være et solid tre på toppen av berget/fjelltoppen. Ved å benytte seg av toppfeste, slipper man å tenke på å sikre seg selv. Det er nemlig personen på bakken som har ansvaret for at tauet alltid er stramt nok om du skulle falle ned! Så klatre alltid sammen med erfarne folk du stoler på, og du vil straks utvikle deg til en glimrende klatremus!