Fordeler med hundehold
Få inspirasjon til din hobby og fritid

Fordeler med hundehold

walking3

walking

I media leser man ofte om både positive og negative opplevelser i forbindelse med hundehold. Her ønsker jeg å fokusere på de positive sidene med det å ha egen hund. Negative saker får vi jo servert på brett hver dag, ikke minst vi som har avisenes applikasjoner på smarttelefonen!

Jeg leste nylig en artikkel om at hundeeiere virker 10 år yngre enn andre som lever uten en firbent venn. Undersøkelsen gjelder da først og fremst eldre mennesker, der det ble konstatert mer muskelmasse hos deltagerne med hund, samt en mer positiv og sosial livsstil. Dette er jo noe som logisk nok henger sammen med alle lufteturene, der man også møter andre hundeeiere for en hyggelig prat.

beachpå tur

Det morsomme med artikkelen var at her gjelder det altså å glemme å bruke penger på dyre anti-rynkekremer og operasjoner. Ønsker du å se 10 år yngre ut, så kan du rett og slett skynde deg til en kennel eller kanskje hjelpe en hund i nød. Da får du jo en fin historie å fortelle om i parken i tillegg!

La oss heller ikke glemme den nærkontakten og det selskapet som en hund skaper i hjemmet. I går kveld var jeg «alene» hjemme, men lå i sofaen med mine tre herlige hunder over meg. Kan ikke si at jeg følte meg spesielt ensom mens jeg så på TV… I tillegg skaper hunder en trygghetsfølelse, både når det gjelder beskyttelse mot uønskede gjester og varsling av brann etc. om natten.

walking2

I Norge er det lite utbredt at hundene lever utendørs. Det har nok mye med klimaet å gjøre, men samtidig er det få som har inngjerdet uteområdet sitt. I andre land er det stikk motsatt. Her finner man høye gjerder rundt hvert hjem og hage, og i nesten alle tilfeller bor det en hund eller fler i hagen. I dette tilfellet er det nesten ingen som tar de med ut på tur, og da er jo heller ikke helsegevinsten inkludert på samme måte. Så konklusjonen er at i Norge vil nok hunden virke svært foryngende på eieren!