Gå fra hytte til hytte
Få inspirasjon til din hobby og fritid

Gå fra hytte til hytte

venner

 vinter

Er det noe jeg lenge har tenkt på og hatt lyst til, så er det å gå fra hytte til hytte. Norge har noe som ikke alle land kan tilby, og det er Den norske turistforening.  De kan tilby 490 hytter og cirka 20 000 merkede ruter rundt omkring i Norges fjellheim. Alle kan ta i bruk disse hyttene, men det lønner seg å være medlem i foreningen. Ved å kontakte dem blir du tildelt en nøkkel som kan brukes i de selvbetjente hyttene.

fjell

Det fine med å gå fra hytte til hytte er at du trenger mye mindre bagasje. Da kan du gå over lengre distanser på kortere tid. Du finner enten ubetjente, selvbetjente eller betjente hytter på veien. Her finner du en hytteguide som det kan være lurt å ta en titt på før du legger i vei. Selvbetjente hytter har eget matlager, og det holder med lakenpose for å sove der. Alt dette hjelper deg med å holde bagasjen på et minimum.

venner

Før du starter turen bør du lage deg en oversikt over løypene og hyttetypene på strekningen. Slik kan du planlegge både bagasje og kostnader, samt finne et nivå på turen som passer din form. Gå aldri alene. Skaff deg en turkamerat eller ta med familien. Gjennom turistforeningen kan du kanskje finne noen som ønsker å gå på tur sammen med deg. Eller om du ikke orker all planleggingen selv; bli med på en av turistforeningens organiserte turer. Her møter du mange flotte mennesker i nydelig natur. Og sist av alt; glem ikke ullundertøyet. Det hjelper til med å transportere ut svetten og kan brukes mange dager på rad.

God tur videre!