Hest som hobby er bra for kropp og sjel!
Få inspirasjon til din hobby og fritid

Hest som hobby er bra for kropp og sjel!

Det er en ting som ligger meg på hjertet, og det er å få andre personer til å forstå hvor mye en hest kan gjøre for et menneske. En ting har jeg innsett, de som ikke har noe kjennskap eller forhold til dyr generelt, greier rett og slett ikke å forstå dette. Men her på dette nettstedet snakker jeg heldigvis til dyrevenner, og da er saken litt annerledes! Poenget er at det å ha hest som hobby kan virkelig endre et menneskes liv og virke som en ekte hestekur! Vi snakker om alt fra mennesker med psykiske eller fysiske handikap til unge hestejenter/gutter med spiseforstyrrelser eller traumer. Hest gir selvtillit og mestringsfølelse, det er noe mange psykologer har kommet frem til. I tillegg oppnår man en unik kontakt med disse kloke og følsomme dyrene som det er vanskelig å finne maken til. Les gjerne om hvordan de bruker hestene på Modum Bad.

hesten

Mestringsfølelse; fordi den opplevelsen det gir å kunne kontrollere et så stort dyr, enten det gjelder ridning, kjøring eller rett og slett under håndtering og stell, fører til at man kjenner seg mer eller mindre som supermann! Disse dyrene veier gjerne 500 kg eller mer, og sannheten er at de er mye mye sterkere enn deg. Men takket være hestenes fantastiske natur, lar de oss “få lov til” å kontrollere seg, samtidig som at de er fullt klar over sin egen styrke.

Unknown

Hefinner du en morsom film om hvor sterk en hest kan bli!

Selvtillit; dette henger sammen med mestringsfølelsen. Når man mestrer noe som virker nesten umulig, så er det klart at man får ny selvtillit. Dette kan være avgjørende for jenter med blant annet spiseforstyrrelser, for det kan gi dem et helt nytt selvbilde.

I mitt liv har hesten alltid spilt en viktig rolle. I vanskelige perioder er det alltid hestene som holder livet mitt sammen, de gir meg rutine og følelsen av å være nyttig. De tvinger meg ut av sofaen og ut i frisk luft, selv om kulda biter om nesa eller regnet pøser ned. De gir meg masse kjærlighet tilbake, samt ubeskrivelige spennende galloppturer på grønne enger. Hva mer kan man ønske seg her i livet?