Hobbyfiske – gjør deg til et bedre menneske
Få inspirasjon til din hobby og fritid

Hobbyfiske – gjør deg til et bedre menneske

Fisherman silhouette

Hobbyfiske er en av de mest tilgjengelige friluftslivsaktivitetene. Nesten alle, uansett alder, inntektsnivå eller fysiske form, kan enkelt delta. Sporten er heller ikke lenger bare en gutteklubb.

Til eksempel: av de 46 millioner amerikanerne som fisker i dag, er over en tredjedel av dem kvinner, ifølge en ny rapport utgitt av Recreational Boating and Fishing Foundation og det amerikanske magasinet Outdoor Foundation. Det er også et økende aldersnivå og etnisk mangfold innen sporten.

Enten de vokste opp ved sjøen og fisket med bestefar hver søndag eller er en av de millioner som hvert år prøver sporten for første gang, har de som driver med hobbyfiske direkte tilknytning til helse og velvære. Derfor kan hobbyfiske hjelpe deg med å leve et lykkeligere og sunnere liv.

Hobbyfiske holder deg i god fysisk form

Mens fiske i seg selv ikke nødvendigvis får adrenalinet ditt til å pumpe, trenger man ofte å brenne en del kalorier i form av litt padling, sykling eller fotturer for å nå de beste fiskeplassene, som alle har påvist kardiovaskulære fordeler.

“Du kan gjøre fisketuren din så fysisk som du selv bare vil,” sier Janna Superstein, president for fluefiske-selskapet Superfly International Inc., i et intervju med den amerikanske avisen The Huffington Post. Hun understreker imidlertid at du ikke trenger å være utrolig aktiv for å delta. “Bare det at du i det hele tatt kommer deg opp fra sofaen og ut i naturen ut, gjør at du fortsatt får fordelene ved utendørsaktiviteter og kanskje nettopp det er begynnelsen på en ny, frisk livsstil,” sier hun.

Bare det å tilbringe tid ute i naturen er i seg selv bra for kroppen og hjernen din. Så, i stedet for å bare sitte foran datamaskinen og for eksempel spille på Unibet Poker, kom deg ut i naturen. Utendørsaktiviteter gir oss rikelig med vitamin D (ikke glem SPF!) og gjør oss lykkeligere.

Fluefiske

Fluefiske – en bestemt type fiske hvor man bruker kunstige “fluer” og et veiet snøre – kan også hjelpe kvinner med å komme seg etter å ha hatt brystkreft. Grupper som Casting for Recovery kombinerer brystkreft-opplæring med sporten som en form for støtte, terapi og trening. Casting for Recoverys nettside sier at den milde bevegelsen man bruker i fluefiske, ligner øvelser som ofte foreskrives etter operasjon eller stråling for å fremme myk strekning av vevet. Gruppen er for kvinner i alle aldre i alle stadier av behandling og bedring.

Fisk er en utmerket kilde til ernæring

Mens ikke alle som fisker, beholder det de får på kroken, kan de som gjør det få noen bonusfordeler. Fisk er en utmerket kilde til omega-3 fettsyrer, noe som kan reduserer blodtrykket og redusere risikoen for hjerneslag og hjertesvikt. Det å spise fisk kan også redusere uregelmessige hjerterytme og forbedre hjernens funksjon hos barn.