Hundetrening – mange valg
Få inspirasjon til din hobby og fritid

Hundetrening – mange valg

Har du en hund i huset? Hvordan oppfører den seg egentlig? Har den noen gang vært på dressurkurs, eller er det rett og slett bare en sofahund? Dersom du har hund, så finnes det ikke en bedre grunn til å komme seg ut døra og i aktivitet. Ta på den båndet og oppsøk straks nærmeste hundeklubb. Da kommer du til å oppnå et helt nytt forhold til hunden din, og kanskje få et nytt syn på den også! Få noen tips med denne filmsnutten!

images

I hundeklubbene kan du vanligvis velge mellom ulike aktiviteter, alt fra valpekurs og dressurkurs for voksne hunder til agility eller brukshundtrening. Lydighetstrening går ut på at hunden skal lystre eieren sin, samtidig med at den tolerer at det er andre hunder til stede. Den skal altså lære å lystre ulike kommandoer fra eieren, uten å løpe bort til de andre hundene eller miste konsentrasjonen og snuse rundt på egen hånd. Her lærer man sitt, bli og ligg, samt mer avanserte øvelser som også brukes under konkurranser.

Agility inneholder mer fart og spenning, der man løper rundt med hunden på en bane som består av ulike typer hindre. Her får også eier litt trim, samt at hunden har det virkelig gøy. Dette er en trening som får frem bedre selvtillit hos hunden, og kan være fin terapi for nervøse og usikre hunder eller hunder med altfor mye energi.

Er du en naturelsker så anbefales virkelig brukshundtrening. Her trenes hunden opp i å følge spor eller lete opp mennesker i skogen. Dette er en morsom type trening, men husk; lydighetstrening ligger i bunnen for all slags trening. For å kunne delta på brukshundtrening, bør hunden ha de grunnleggende basiskunnskapene inne, slik som å sitte, ligge eller stå på kommando. For ikke å glemme å komme når den blir ropt inn! Å finne personer i skogen gjøres over et stort område som blir gått opp på forhånd. Dette for å skape mange forvirrende luktspor i terrenget, slik at hunden tvinges til å snuse i lufta, og ikke på bakken. Når hunden finner den gjemte personen, får den en belønning og ropes deretter tilbake til midtlinja. Til slutt skal den vise eieren sin veien til den gjemte personen.

Sportrening er hjernetrim for hunden, og 20 min med slik trening er mer slitsomt enn en hel dag i fjellet. Derfor er dette fin trening for hunder med mye energi eller som kjeder seg. Det legges ut spor, gjerne godbiter gjemt under steiner etc. Deretter setter man en lang line på hunden som eieren holder i, mens hunden leter frem godbitene.

Uansett, hundetrening er gøy, både for deg og din firbeinte kamerat!