Hva er speideren?
Få inspirasjon til din hobby og fritid

Hva er speideren?

gruppe

speider ute

De fleste nordmenn har vel hørt om speideren, men vet du egentlig hva det går ut på? Kanskje var en av foreldrene eller besteforeldrene dine aktive speidere? Eller ønsker du at barnet ditt skal bli med i gjengen? De fleste forbinder speidere med natur og friluftsliv, men visste du at det er en organisasjon som ønsker å utvikle hver enkelt til å få frem det beste i seg selv?

speider

Man skal ikke bare utvikle seg fysisk gjennom turer i skog og mark, men også mentalt og spirituelt. Dette gjøres for eks. gjennom metoder som at barna overnatter ute i skogen, uten selskap av voksne, og kun med få hjelpemidler. De lærer dessuten mye om naturen ved hjelp av utendørs aktiviteter, leiropphold og felles aktiviteter. I tillegg får barna innføring i førstehjelp.

Visste du forresten av speiderbevegelsen har ca. 40 millioner medlemmer over hele verden. Den er en av verdens største barne- og ungdomsbevegelser, som ble opprettet av en britisk general i 1907. Det norske speiderforbundet ble stiftet i 1911, og fikk sin oppstart i Oslo, den gang Kristiania.

gruppe

Speiderne er dessuten opptatt av miljøvern og av å konkurrere litt seg i mellom: Det organiseres NM i speiding http://www.kmspeider.no/no/Nyheter/ , samt kåring av Norges beste speidere. Det arrangeres dessuten internasjonale treff http://www.kmspeider.no/no/Internasjonalt/ , slik at unge speidere får treffe likesinnede rundt omkring i hele verden. Ønsker du at din håpefulle skal komme mer i kontakt med naturen, eller utvikle seg sosialt? Da trenger du ikke å nøle, meld han/henne på nærmeste speidergruppe og se hva som skjer!