Hvordan få med seg familien ut i naturen
Få inspirasjon til din hobby og fritid

Hvordan få med seg familien ut i naturen

cabin

Mange familier tenker sikkert mange ganger at de burde tilbringe mer tid utendørs. Men været her i Norge er ikke alltid like fristende, og uttrykket ”det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær” er vel egentlig blitt en myte. Etter at charterturene til Syden ble en årlig vane for de fleste, så har vi vel skjønt at dårlig vær er rett og slett ubehagelig!

Men det mange ikke tenker på, er at det ikke er noe som føles bedre enn å komme inn i varmen etter en lang dag ute i frisk luft. I dag tilbringer de fleste barna fritiden foran dataskjermen, og de går glipp av denne deilige opplevelsen. Hvor ofte ser du et barn med friske røde kinn og opplagte øyne?

Mitt råd til din familie, er å skape et lite eldorado i naturen. Dette kan gjøres enkelt, og man kan gjøre det på dugnad sammen med naboene. Man trenger en stor lavvo (man kan spleise på innkjøpet), en god del fiskenot og tauverk. Deretter kan det være greit å finne et litt usjenert område i skogen der man får tillatelse fra grunneieren før man starter!

lavvo

Poenget er at man skaper et tilholdssted og møtested for hele familien og nabolaget, der man kan oppholde seg til og med når det blåser og regner. Inne i lavvoen kan man skape et ildsted, der røyken kommer ut gjennom hullet i taket, og her kan man grille pølser! Tenk så koselig å sitte inne i en varm lavo med kakao og grillmat, mens utenfor herjer stormen, eller det ligger et tykt lag med snø på bakken.

lavvo2  klatrejungel

Notene brukes til å lage store nett som man kan hoppe og klatre i. Disse spennes opp mellom trærne med tau, og notene bør være myke og finmaskete. Sørg for at tauet festes godt! Jo lengre opp i lufta man fester nota, jo mer spennende er det å leke oppi den. I tillegg kan man sette opp ulike husker, slike med sleng eller slike som ruller nedover et langt tau. Her er det bare fantasien som setter grenser for klatrejungelen. Og en ting kan jeg love dere; barna kommer til å bli mye lettere å få med seg ut om dere har et slikt sted å tilby dem!