Hvordan lære å ri som godt voksen?
Få inspirasjon til din hobby og fritid

Hvordan lære å ri som godt voksen?

jente

jente

Er du en av dem som har en drøm om å komme deg opp på hesteryggen og galloppere over viddene mens vinden rusker i håret? Det er faktisk aldri for sent! Det er naturligvis lettere å lære å ri jo tidligere du begynner, for som barn er man gjerne mer uredd og lettlært, både fysisk og psykisk. Likevel, det finnes faktisk mange mennesker som lærer å ri i godt voksen alder. Da snakker vi gjerne om så mye som helt opp i femtiårsalderen eller senere!

Min mann var ca 35 år da jeg begynte å lære ham opp. I dag er han 40, og helt lidenskapelig opptatt av hestesporten. Så fort han har et ledig øyeblikk, bare MÅ han ut på ridetur eller helt enkelt jobbe med hesten sin på banen. Han er rett og slett bitt av den falige basillen som vi kaller hest!

elv

Ofte møter jeg folk som skal på ridetur for første gang, siden ridesenteret der jeg holder til kan tilby turridning på rolige hester. Disse menneskene er gjerne i 40- eller 50 åra, og de lærer faktisk ganske fort. Jeg ser at mange foretrekker å starte med turridning, siden det gjerne oppleves som lettere enn å ri på banen. Men det er også farligere… Hestene går riktignok i rekke, og du trenger ikke styre så mye så lenge de er godt dresserte til dette. Men til og med verdens snilleste hest kan bli skremt, og da kan det være greit å vite hvordan man skal henge med og deretter stoppe den!

riding

Så mitt råd til alle nybegynnere er: Begynn med noen leksjoner på banen, og ri deretter ut på rolig tur. Lær i det minste hvordan man sitter riktig i travet, svinger og stopper, samt har riktig posisjon i salen. Sitter du feil, gjør hesten gjerne feil i forhold til hjelperne. Hold ryggen rak, så lærer du i tillegg hvordan man skal bære kroppen riktig når man kommer ned på bakken. Jo eldre man blir, jo lettere er det å utvikle svai rygg eller bøyd holdning. Riding er faktisk en flott måte å bli bevisst på dette.

Når du endelig føler deg klar til en ridetur, kommer du til å få et nytt syn på naturen. Det er faktisk morsommere å ri på tur enn å gå. Man har bedre utsikt, og man slipper å slite så mye i oppoverbakkene! Og best av alt, man kan tilbakelegge mange flere kilometer til hest enn til fots. God ridetur!