Hvordan velge riktig hund
Få inspirasjon til din hobby og fritid

Hvordan velge riktig hund

puppies

man and dog

Jeg velger å fortsette der jeg slapp med tema hund. Ingenting er så spennende som å sitte på nett og lese om alle de forskjellige hunderasene dersom man tenker på å skaffe seg en hund. Det finnes jo et hav å velge mellom! Her finner du et slags «hunderase-leksikon», der leserne selv deler sine erfaringer med deg.

Det første man bør ta utgangspunkt i, er hvilken type hundeeier man ønsker å være, samt hvilken livssituasjon man befinner seg i. Er dere en småbarnsfamilie sier det seg selv at man bør ta andre hensyn til valg av rase enn om man bor for seg selv.

Her kan du lese litt om barnevennlige hunderaser og finne en hund som passer din livsstil. Noen raser er laget for å bo mesteparten av tiden i sofaen, mens andre kan til og med leve kun utendørs. Det kan være lurt å tenke på hva slags pels hunden din skal ha, om den skal leve mye ute eller bare innendørs. Husk at det finnes mange ikke-røytende raser som det virkelig lønner seg å velge blant, om du da ikke elsker å støvsuge opp hundehår…

dogs

Et eksempel på en flott familiehund er West Highland White Terrier. De røyter ikke, og kan like gjerne bo på landet som i byen. De er i grunnen så aktive som du gjør dem til selv. De er tøffe hunder som tåler å leve med småbarn, og har en komfortabel størrelse. Husk at slike hunder krever en del pelsstell, og bør nappes eller klippes regelmessig. Men dette er ingenting i forhold til alle timene med støvsugeren dersom du har en hund som røyter!

En annen flott familiehund og brukshund kan du finne blant retriever-rasene. De er like brukbare til å bære kløv i fjellet som til lydighetstrening på bane. I tillegg elsker de barn og vann!

Om du trenger både vakthund og familiehund i ett så kan det lønne seg å se litt på gjeterhundrasene. Her finner du alt fra den hyggelige, men svært aktive border collie til mer typiske vakthunder, slik som schæferhunden. Det fine med gjeterhunder er at de tar godt vare på barna i familien, samtidig som de beskytter området sitt.

Lykke til med valg av hund, måtte dere ha mange fine år sammen!