Konkurrere med hest
Få inspirasjon til din hobby og fritid

Konkurrere med hest

islending

Har du egen hest eller rir fast på et ridesenter? Da har du kanskje drømt om å konkurrere i en eller annen hestesportsgrein? Rir du western eller klassisk? Eller er du selvlært? Det er mulig for alle å bli med på konkurranser, men man må nok gå gradene før man kommer opp på et visst nivå.

dressur2

Mange tror at det er kun pengene som avgjør om man hevder seg innen ridesporten. Og det har man jo absolutt delvis rett i. Man kommer selvfølgelig ingen vei uten penger i denne tids- og utstyrskrevende sporten. Mange riktig gode ryttere har aldri blitt lagt merke til, rett og slett fordi de ikke har midler til å konkurrere. Først og fremst trenger man en godt skolert hest, noe som i utgangspunktet kan være dyrt nok! Deretter trengs det transportmuligheter, og en egen hestehenger kan være en løsning. Men da kommer dette med stor nok bil for å trekke hengeren. Er bilen og hengeren for tunge til sammen, så må man dessuten oppgradere sertifikatet. I tillegg til dette må man ha riktig utstyr til både hest og rytter, samt tid til å flette og pusse hesten godt før stevnet.

konkurranse1

Den enkleste måten å komme i gang med å konkurrere er om det arrangeres stevne på ridesenteret der du allerede rir aktivt. Slik kan du prøve om dette er noe for deg og hesten din, eller den hesten du rir på time. Kanskje er det andre som konkurrerer på samme stall, og da har de gjerne mulighet til å ta med deg og hesten din i samme henger etter hvert.

Det finnes mange ulike grener å konkurrere i. Innen klassisk ridning gjelder bla. dressurridning, sprangridning, galoppløp, felt- og langdistanseritt. Innen westernridning finnes det et utall varianter, slik som reining, team penning, cutting, barrel race etc. Innenfor hesterasen Islandshest kan man delta i spesielle løp for gangartene tølt og pass. I tillegg kan man konkurrere innen kjøring, i alt fra travløp til avanserte vognøvelser med en eller flere hester. Her gjelder det bare å finne sin egen stil!

islandshest

Få flere tips om hestekonkurranser her.