Litt meditasjon og avspenning fra hesteryggen
Få inspirasjon til din hobby og fritid

Litt meditasjon og avspenning fra hesteryggen

hestogfritid

Hesten hører ut i den frie naturen. Det gjør kanskje mennesket også. I det minste gjorde vi det. Og det merkes så tydelig de gangene vi får avsatt tid til å komme oss ut. Savnet er merkbart. Godt inneklima og store vinduer er ikke nok. Vi må bare ut. Villdyret kaller på oss.

Å ha hest som hobby gjør at det er lettere å tvinge seg av gårde. Valget er ikke lenger avhengig av når du har tid. Det bestemmes av dine avtaler med hesten. Hesten er riktignok ikke noe vilt dyr, men den har mer av naturen igjen i seg enn mennesket.

Legg problemene under deg

Dertil gir du avkall på bakkekontakten i det du stiger opp på hesteryggen. Du befinner deg med det cirka en meter over alle jordflatens banaliteter. Med hesten som mellomledd velger du selv når tiden er inne til å gjenopprette bakkekontakten. Der fra oven kan du nå senke skuldrene. Det er for øvrig i samsvar med korrekt ridestilling.

En øvet hest og en erfaren rytter kan tilbakelegge ruten ute altfor mye konsentrasjon. Dermed kan de løse sine hverdagslige problemer i hver sin tankeverden.

Hesten tenker kanskje på et godt måltid eller ei hoppe som skal bedekkes. Du på din side kan la tankene kretse rundt enda videre spektre. Verdensproblemene er det imidlertid greit å vente med. De kan du ta med gode venner en sen aften. Konsentrer deg du heller om ditt eget.

Der oppe fra vil du få en betimelig avstand til konflikter på arbeidsplassen eller i privatlivet. Eventuelle aggresjoner som har gjort situasjonen fastlåst, vil etter hvert slippe taket. Du ser problemet ovenfra og vil med det lettere komme fram til en fornuftig løsning, og hvilke skritt som er nødvendige for å lette på spenningene.

Å tenke på andre ting

Er du under oppkjøring til eksamen, bør du også unne deg en tur ut med hesten. Du sier farvel til bøkene noen timer, men det kan du faktisk bare ha godt av. Det er begrenset hvor mye informasjon hjernen kan motta i løpet av en dag bare ved å glane i pensumbøkene.

Frisk luft og lett gange frigjør hjernen til å resonnere aktivt over det tørre eksamensstoffet. Og det er i denne praktiske anvendelsen og resonnementene du antakelig vil bli prøvet i til eksamen.

Alle personer som ellers tilbringer mye tid foran datamaskinene eller tilsvarende, særlig de med litt for god internettforbindelse bør komme seg ut og ri. Om det da er bonuskodene de har lest om på VideoSlots.com, eller noe annet som opptar bevisstheten, er underordnet.