Med hund på ferie
Få inspirasjon til din hobby og fritid

Med hund på ferie

Nå nærmer det seg ferietid, og mange har kanskje allerede bestilt plass på hundepensjonat eller fått venner til å passe hunden sin. Men har du noen gang tenkt over at det kan være like hyggelig det å faktisk ta med din firbeinte venn på turen? Da slipper hunden stresset med å bli adskilt fra sine egne, samt at dere får bruke ferietiden til å nyte livet sammen.

camping

Det viktigste man bør tenke på, er hvor man skal dra og hvordan man skal bo. Om man velger å dra på campingtur med eget telt eller campingbil, så er jo saken grei. Ingen kan hindre deg i å ta med hunden i eget hus! Uansett så kan det være lurt å spørre campingplassen på forhånd om de har eventuelle restriksjoner mot dyr. Her finner du en flott oversikt over campingplasser i Norge.

En annen ting som kan skape et problem, er sommervarmen. La aldri hunden ligge igjen alene i bilen! Om dere er flere sammen på turen, så kan jo alltids en av dere passe hunden mens de andre går i butikken eller i svømmebassenget etc. Men er du alene med hunden, så kan du kanskje binde den utenfor butikken (om dette er tillatt) et lite øyeblikk.  Dessverre er det slik at Norge er et ganske restriktivt land for hundeeiere, for man kan ikke ta med hunden inn på verken kjøpesenter eller kafèer. Slik er det for eks. ikke i Italia, der kun matbutikker og noen få kafèer er stengt for hunder. Derfor vil villmarksferie med telt muligens være det beste alternativet for en avslappet hundeferie i Norge!

turhund

Dersom hunden din har de nødvendige vaksiner som skal til for å reise utenlands, kan du se litt på denne nettsiden som handler om ferie med hund. Her finnes tips til ulike land man kan reise til sammen med hunden sin. Visste du at Danmark er et ferieparadis for hundeeiere? De lar deg ta med hunden på stranda, så lenge den er i bånd på sommeren.