Min nye hobby!
Få inspirasjon til din hobby og fritid

Min nye hobby!

Kebaps

Hester har vært min pasjon helt siden barndommen, og jeg har alltid brukt så å si all min fritid på disse flotte dyrene. Men det kan være greit å supplere med andre hobbyer. For det å ha en hobby gir god avspenning fra hverdagen.

Jeg vet at det ikke er særlig originalt nå for tiden, men jeg er faktisk blitt matinteressert. Det tok en del år å bygge opp denne interessen. Men jeg tror det har hjulpet godt på vei at jeg har vært hesteinteressert. La meg forklare:

På ridesenteret jeg har vært medlem hos de siste ti årene finnes en liten bistro eller grill. Den drives av en utrolig kjekk tyrker som heter Asmad. Og det har blitt ganske mange samtaler med ham opp gjennom årene.

Og mye mat.

Kebab – min favoritt

Mange nordmenn er glad i pizza, og spiser gjerne frossenpizza flere ganger i uken. Selv har jeg aldri likt pizza, og dette har sikkert hjulpet meg til å utforske andre matkulturer. Som for eksempel den vi finner i land som Tyrkia, samt andre deler av Midt-Østen.

Det har sikkert også hjulpet på min interesse for kebab at jeg i fjor giftet med en kurder. For dette er definitivt en helt annen matkultur enn det vi er vant til.

Og jeg elsker den!

Hos oss er ikke fredager reservert til tacos, som hos de fleste andre, norske familier. Vi lager nemlig kebab helt fra grunnen av. Og den måten vi liker å servere dette på minner likevel kanskje litt på en stor taco, så det er noen likheter likevel.

Egen grill til kebaben

Det spesielle med oss er at vi har tatt dette med kebab litt lenger. Mannen min har nemlig laget en egen grill som vi bruker året gjennom. Det gir en veldig god smak på kebaben, mye bedre enn den du får kjøpt i kebabsjapper.

Men det betyr ikke at jeg ikke kjøper kebab som takeaway. Jeg liker å bruke Just Eat sitt system til dette; du finner det her. Og her jeg bor finnes det mange, gode valg. Det passer bra når dagene er litt hektiske. Og det blir de jo gjerne. Et kebabmåltid består av mange deler, og selv om jeg ofte handler inn ferdig-kebab i et par utvalgte kebab-steder som jeg finner via appen, har jeg alltid flere gode hjemmelagde dressinger i kjøleskapet.

Disse setter liksom prikken over i-en, også når jeg ikke gidder å fyre opp grillen.

Bryllupsmat og hverdagsmat

Vi liker faktisk kebab så godt at vi serverte det i bryllupet vårt. Vi rigget til en svær grill, og helstekte store kjøttstykker over levende ild. Gjett om det var godt. Vi kjøpte kjøtt av god kvalitet, og vi sørget for at gjestene hadde masse tilbehør å velge i.

Hvitløksdressing er et must, i tillegg til en sterkere, chilli-basert dressing (gjerne med tomatsaus). Men om jeg lager kebab av lam bruker jeg en mintsaus som jeg har funnet på selv.

Matlaging (spesielt med nygrillet kebab) og hest er mine hobbyer, og mer har jeg ikke tid til. Men jeg trives godt med disse, og anbefaler andre å finne en hobby til adspredelse og glede.