Norge fra hesteryggen
Få inspirasjon til din hobby og fritid

Norge fra hesteryggen

tur

tur

Vi nærmer oss ferietiden med stormskritt, og mange har nok allerede booket ferien sin. Likevel vil jeg gi et tips til mine naturinteresserte lesere; ta en titt på norges vakre natur fra hesteryggen! Det finnes mange ridesentre spredd over hele Norges land, der flere er spesialister på ukesturer i fjellet. Du kan velge mellom alt fra enkle dagsturer til å ri en hel uke fra sted til sted. Eller bo på samme sted ei hel uke, og ta dagsturer derfra.

Det kan lønne seg å ha litt erfaring med ridning fra før, spesielt for å motvirke unødvendige fall og ømme muskler. Er du erfaren bør du lete etter en gruppe med andre erfarne ryttere, for ingenting er kjedeligere enn å ri en hel uke i skrittgang! Er du derimot uerfaren, bør du gjøre det samme, men motsatt: Søk etter et sted som tar imot nybegynnere, og legg opp til litt enklere program. Husk at ingenting gjør deg ømmere i baken og musklene ellers enn en dag i salen.

ridetur

Her på dette nettstedet kan du få mangetips til steder du kan dra. Det finnes dessuten ulike hesteraser på de forskjellige stedene, og de vanligste er islandshest, døl og fjording. Alle disse rasene er stødige på beina i terrenget, og har godt gemytt. Islandshestene er gjerne litt mer fyrrige, og passer fint til viderekomne. Deres behagelige gangart som kalles «tølt» er en flott opplevelse, spesielt om du samtidig flyr over flate vidder på høyfjellet. Du finner faktisk islandshestturer på Dovrefjell! 

En annen ting å tenke på er riktig utstyr. Finn ut mest mulig om hva slags terreng og værforhold du skal oppsøke på turen. Skal dere krysse elver, kan det være lurt å ri med høye ridestøvler i gummi. Hvis ikke er det mer komfortabelt med ridesko og leggchaps. De fleste ridesentre i Norge benytter den klassiske ridestilen, men om du finner et sted med westernridning, bør du være klar over at cowboystøvler egner seg best.

Lykke til med ferieforberedelsene, og god tur i salen, på fjellet!