På rideferie i utlandet
Få inspirasjon til din hobby og fritid

På rideferie i utlandet

på stranda

på stranda

Det er mange gode grunner til å dra utenfor landets grenser for å feriere. Dette gjelder også hestereiser. Det ene er at prisnivået er mye lavere i mange andre land, og det andre er at det kan være lettere å finne steder som spesialiserer seg på ulike nivåer og greiner.

Du finner alt fra fjellritt, jungelturer, villdyrsafari på hesteryggen, ranchferier, jaktturer, familiepakker, riding langs stranden og mye mer. Det enkleste er gjerne å gå rett til et firma som spesialiserer seg på slike turer, og da kan jeg anbefale enten det erfarne firmaet XXL adventure eller det danske firmaet Hippo Tours.

image

På nettet kan du finne alt det du drømmer om. Hvorfor ikke en tur blant ville elefanter på savannen, eller håpe at du ikke bli spist av en krokodille mens du galopperer langs stranden i Australia? En kan jo ønske seg litt fredeligere turer også. Jeg har nettopp kommet over et av Europas største hestesentre, som faktisk befinner seg på den nydelige øya Sardinia i Italia. Her kan du leke cowboy og samtidig bo på et luksuriøst feriested like ved sjøen. Ta en titt her på alt de kan tilby, også for barnefamilier! Eller kanskje ønsker du å føle deg som en litt mer ekte cowboy og dra på ranchferie i Arizona?

giro-a-cavallo-nella-monument-valley_tqd2c.T250

Noen steder, slik som i Canada, kan du til og med være med på jakt fra hesteryggen. Her er det bjørn og elg i stort antall, og du blir guidet av lokale jegere. Den vanligste formen for rideferie i utlandet er kanskje turridning fra sted til sted. Slik får du oppleve den ekte siden av det landet du besøker, for fra hesteryggen har du tid til å se deg rundt.

Lykke til med ferieforberedelsene, og kontakt gjerne andre som har reist før deg for tips og gode råd.