Se hva du gjør i stallen
Få inspirasjon til din hobby og fritid

Se hva du gjør i stallen

Garden illumination lights

Folk som knapt har sett en hest i levende live, har ingen idé hvilken altoppslukende interesse det kan være. Det er klart at forholdet mellom menneske og hest har eksistert i hundrevis av år. Det er kun den siste minimale brøkdelen av menneskets historie vi har fjernet oss fra hverandre. Det har ikke vært et udelt gode.

Hesten har sin egen bolig, og ikke avhengig av så mye lys for sin del. Det er derimot du, når du kommer på besøk. Det er alltid noe å gjøre i en stall, og hvis det ikke er din fastegeskjeft er det vanskelig å komme på dagtid i ukedagene.

Sørg for nødvendig belysning

Du vil selvfølgelig hilse på din venn og se at han har det bra når mørket faller på. Har han spist godt, og er han i godt humør? Er det rent og pent rundt ham? Du trenger selvfølgelig riktig belysning for å utføre dette.

I gamle dager var det gasslamper. Og som det kan dokumenteres gjennom gamle westernfilmer, var det fort gjort å antenne det tørre høyet og skape dramatiske situasjoner.

Dette skjer heldigvis ikke med dagens moderne, elektriske lamper. Ei heller skal det være nødvendig å tenne en fakkel når du vandrer mot hestenes sovesal.

Men du må planlegge en egnet elektrisk belysning. Gode utelamper kan belyse ruta fram til stallen. Vi snakker ikke om noe flomlys, men tilstrekkelig til at du kommer deg fram ute å snuble.

Innendørs og utendørs lamper

Selve bygningen bør ha noen gode utendørs vegglamper. Vi snakker ikke om det ypperste innen nytt design, men gode, praktiske lamper. De bør selvfølgelig ha en viss stil, slik at de også tåler dagslyset og passer inn i sine omgivelser.

Lampemesteren er et firma som har spesialisert seg på denne typen utelys. Her kan du se utvalget på hjemmesiden.

Inne i stallen er det også en fordel å ha nødvendig arbeidslys hvis du skulle ha bruke for det. For en rask kontroll er det greit med en dempet belysning, slik at du ikke forstyrrer hesten unødig. Den vil sikkert ha besøk, men kan bli nervøs av lys som plutselig slås på.

Hesten selv er mest glad i dagslys. Sørg derfor at han får mest mulig av det. En hest som gresser i den grønne naturen er et lite stykke Norge. Det er mange fordeler med motoriserte kjøretøyer og moderne landbruksmaskiner, men så veldig med personlighet har de ikke.