Tid for dine drømmeprosjekter
Få inspirasjon til din hobby og fritid

Tid for dine drømmeprosjekter

fotografiskolen billede

Når varme gradene begynner å stige, solen står høyere på himmelen og man kan dufte kirsebær trærne som endelig springer ut, da vet man at våren er her og det gleder de fleste hjerter. Man får en helt annen glede når luften blir varmere, solen skinner og kroppen fylles opp med energi igjen etter en lang vinterperiode. Man får et helt annet overskudd enn tidligere og lysten til å gjøre nye og spennende ting øker i takt med vårstemningen. Mange har kanskje en lang liste over ting, ideer og prosjekter som de ønsker å få krysset av i løpet av sommeren. Det er en perfekt tid å starte med sine egne drømmer, da både energien og humøret er på topp.

Benytt godværet og jobb utenfor

Våren er tiden for mange ting og en av dem er ofte rengjøring og starten på prosjekter som kan fullføres i løpet av sommerdagene. Både rengjørings og oppussing prosjekter er en fin aktivitet for både store og små, og det er en fin måte å holde seg aktiv på gjennom sommer månedene. Drømmeprosjektene skal jo fullføres, enten om det er prosjekter innenfor eller utenfor. Er værgudene med oss er det ekstra stas å få gjort aktiviteter utenfor og det er alltid en god ide å flytte innendørs prosjektene ut i vår-solen. Det kan være du har en stol som trenger å bli piffet opp med ny maling eller kanskje noen lister som trenger til et nytt preg? Ingen prosjekter er for små og det føles så godt å få fullført ting man har tenkt over i lang tid.

Tid for forandring?

For mange er blomster et av de beste tegnene med at våren endelig er her. Flotte gule påskeliljer smykker landskapet og om ikke lenge kan man se blomster i alle farger og fasonger. Ikke bare fylles luften med en deilig duft av vår og sommer, men det trekker også frem et smil om munnen. Blomster er også kjempe pene å pynte med hjemme i sitt eget hjem, enten om man skal pynte stuebordet med friske tulipaner eller plante flotte margeritter i sin egen hage. Butikkene er fulle av flotte vår nyheter og det er masse å velge mellom i all verdens farger. Men nye blomster trenger vell kanskje også nye blomsterpotter? Det er strengt tatt ikke nødvending, men noen ganger er det også ekstra stas å pynte med noe helt nytt. De kalde vintermånedene kan også ha satt sitt preg på utendørs krukker og mange har nok opplevd at fargen falmer og krukkene får slitasje. Det finnes et hav av flotte blomsterpotter som både kan brukes utendørs og innendørs. Du kan se et nydelig utvalg av sommerens flotteste blomsterpotter ved å klikke her. Her finner du krukker og potter i alle tenkelige størrelser, farger og materiale, perfekte til vårens flotteste blomster. Så skal du friske opp der hjemme, er dette helt klart et godt sted å starte. Mange timer i hagen med hagearbeider kan være veldig oppfriskende, men det kan også være en hard påkjenning på kroppen hvis man ikke husker å passe på holdning og godt sitteunderlag.

Få en aktiv sommer

Den norske sommer er noe helt fantastisk og hvis man ikke skal jobbe med sommerprosjekter hjemme, er det mange måter man kan utnytte den norske naturen og holde seg aktiv. Mosjon er bra året rundt og det er viktig å passe på kroppen. Mange av oss bruker utallige timer foran en dataskjerm nesten hver dag og sitter alt for mye ned. Enten om man sitter nede hjemme eller på arbeide, er det super viktig å huske å få beveget kroppen og passe på å ha en god arbeidsholdning, så ryggen ikke tar skade. Hvis du ikke får beveget deg så meget i den norske fjelluften som du burde, kan det være smart å ta noen enkle grep hjemme eller på jobb. For å unngå ryggskader og dårlig blodsirkulasjon, kan for eksempel et computerbord som kan justeres etter din egen høyde være en god ide. På denne måten kan du få reist deg og beveget deg litt, selv om du må tilbringe flere timer foran PC-skjermen.

Husk å nyt sommermånedene, enten om de skal brukes på å pusse opp hjemmet, friske opp hagen med vakre blomster eller sitte på kontoret å jobbe. Bare ikke glem å få litt aktivitet med i hverdagen og pass på at kroppen ikke lider av slitasje.