Vannaktiviteter
Få inspirasjon til din hobby og fritid

Vannaktiviteter

wakeboard

Om sommeren er det herlig å boltre seg i og på vannet. Det finnes dessuten mange ulike vannaktiviteter å kose seg med. Du bør ta utgangspunkt i det geografiske området du oppholder deg i om sommeren, og deretter finne ut hva slags tilbud som finnes akkurat i det området. Det tilbys selvsagt ulike aktiviteter på sjøen, i ferskvann eller i ei elv.

fishing

Fiske er en aktivitet som gjelder både i salt- og ferskvann. Her bør man være oppmerksom på reglene rundt fisking og fiskekort. På sjøen er dette gjerne mindre strengt, og det finnes mange steder som leier ut båter og fiskeutstyr. Et typisk utgangspunkt kan være en campingplass ved sjøkanten. Husk alltid å bruke redningsvest i båten, og slipp ut de fiskene som er for små til å bli spist.

canoeing

Andre aktiviteter kan være båtturer av ulike slag, i seilbåt eller motorbåt. Ønsker du ekstra fart og moro kan dere prøve å henge på et gummihjul (spesiallaget for saken), som motorbåten drar etter seg mens du sitter oppi. Her kan det gå fort i svingene, og av og til kan hjulet til og med velte. Det å stå på vannski er gjerne litt mer avansert trening, mens wakeboard er faktisk litt enklere. Det er snowboardkjøring på vannet, og ufattelig gøy. Det vanskeligste er faktisk å komme seg opp på beina, for etter det er det bare å nyte turen.

Det finnes også oppblåsbare trampoliner til å legge på vannet, og her kan man prøve seg på noen luftige hopp uten fare for å slå seg om man faller utenfor. Oppholder du deg i nærheten av ferskvann, kan kajakk- eller kanopadling være løsningen. Dette er en mer stille og naturnær opplevelse som virkelig gir ro i sjelen. Ta gjerne med fiskestanga, for slik kan du få med deg noen ørreter hjem til middag.

kiting

Brettseiling og kitesurfing er gjerne for de mer sporty personene, og krever en viss fysikk. Det samme gjelder surfing. Her er det dessuten bølgene som legger grunnlaget for opplevelsen, i likhet med vindforholdene i forhold til kiting og brettseiling.

Uansett, vann eller sjø; her kan man virkelig velge og vrake i spennende aktiviteter, spesielt om sommeren.