Westernridning
Få inspirasjon til din hobby og fritid

Westernridning

1322038728_283096222_2-Quarter-Horse-FROZEN-TIGER-JACK-Pesaro

Jeg har valgt at min aller første blogg her inne skal handle om westernriding. Grunnen til det, er at jeg akkurat har gått til anskaffelse av en ekte westernhest; en amerikansk Quarter Horse! Disse hestene er fortsatt ikke så alminnelige her i Norge, men westernridning er en ridesport i vekst! Den største aktiviteten finner man på østlandet, og er du interessert i temaet kan du gjerne se på det flotte nettstedet til Norwegian Quarter Horse Association. Her finner du informasjon om denne fantastiske hesterasen og stevneopplysninger etc.

Mange sier at har de først prøvd en Quarter Horse, så kan de aldri gå tilbake til en annen hesterase. Og det er jammen sant! Jeg trodde disse hestene var altfor raske og potente for meg, men etter at jeg ble kjent med noen og prøvde dem, så fant jeg ut at de er utrolig velbalanserte og allsidige hester. De er fantastiske om du liker å jobbe på banen, og like greie om du bare vil ri på tur. De passer alt fra nybegynnere til viderkomne, mye på grunn av den kjekke størrelsen. De fleste ligger på 150-155 cm i mankhøyde, og de er vanligvis muskuløse og sterke. Visste du at denne hesterasen har fartsrekorden på en kvart engelsk mil? Av dette navnet Quarter Horse…

Grunnet sitt rolige gemytt er den blitt svært populær i mange disipliner, alt fra rancharbeid (dens spesialitet) til kjøring, turhest og konkurransehest. Det er kanskje derfor at den faktisk er den mest tallrike hesterasen i verden. Hvorfor denne hesten ikke er et vanlig syn i Norge, kan man jammen spørre seg om. Med så mange nordmenn emigrert til Amerika, er det rart at de ikke har gjort rasen mer kjent her hjemme… for du skal lete lenge før du finner en ekte Quarter Horse på et vanlig norsk tun! Så kast deg på westernbølgen før alle andre gjør det, for jeg kan absolutt anbefale denne rasen. Maken til trofast og morsom venn skal du lete lenge etter!

 

Quarter-Horse